SKRIVET: 2008-11-24, kl 20:41:59 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

hej mitt vinterland

måndag, 24 november 2008

det jag hatar mest med vinter är faktiskt snö. räcker det inte med att det är kallt och jävligt ändå? nej, för då måste snön komma också, som grädden på moset. jag förstår inte hur halva klassen irincip ställde sig upp, sprang till fönstrerna och jubla när de såg att det snöade. jag hatar att vara ute när det är snö, jag hatar framförallt att behöva anpassa mig till snön - köpa varma kläder, vinterjacka osv. den kan väl förtusan anpassa sig lite till mig? jag var här först och jag vill ha värme! hah, undra hur varm snö skulle vara. äh.. kalla snö, försvinn.
jag och mamma hade en diskussion om snön förut. "men snälla martina, finns det inget du tycker är bra med snön? åka skidor?" jo, om det vore så väl. ^^ sen kom jag på att, det gör det ju faktiskt. det finns en enda sak som jag tycker om med snö. det är när man sitter inne, det är mörkt ute och när man tittar ut så ligger snön på marken och glittrar av gatulampornas sken. också när man sitter och ser på tv med lite tända ljus och hela fadderullan. ja, då kan snön vara ganska så mysig. bara tanken av att det är flera minus ute, snön ligger fint orörd på marken och själv sitter man inne i värmen med en filt lindad runt sig. det måste jag erkänna är helt okej. sålänge jag slipper möta snön - face to face, är det okej. annars är snön obehövlig för mig.

dagen har gått sakta, så fruktansvärt sakta. jag gick till vanessa när jag kom till götene på morgonen och tillsammans tog vi bussen till skara. filmkunskapen var slapp. juha var inte där så han hade startat en film, som vi redan hade sett, och alla gick när den var slut. idrotten var kul, afrikansk dans. måste ännu en gång nämna att min kordinationsförmåga inte är den bästa, men det gjorde inget. "tänk er en afrikansk, ganska stor kvinna med stora bröst." sa kajsa och jag kände genast hur blickarna fastnade kring mig. men snälla, jag är amerikan mina vänner, a-m-e-r-i-k-a-n. dessutom har jag inte sådär jättestora bröst. men det var kul och dansa, svårt men kul. "tänk på att ni inte behöver vara snygga när ni dansar". jag började skratta. jag måste ju för fan se allt annat än snygg ut iaf. ewelina som inte var med utan fick vara åskådare, konstaterade senare att jag var en utav dom bästa. jag har det i blodet!
dagen fortsattes i ett väldigt segt tempo. det var längesen jag var så trött. tänkte åka hem tidigare men kände mig tvungen att vara med på engelskan, sista lektionen.

för att ha ännu en anledning att klaga på snön var bussen i skara sen vilket gjorde att jag missade min buss hem till källby, med två minuter. jag fick därefter vänta en halvtimme extra i götene och bussresan hem tog en halvtimme, som i själva verket ska ta 15 minuter. jävla bussar, jävla väglag, jävla snö!
när jag var hemma var jag så trött att jag knappt kunde stå på benen. tryckte i mig två knäckemackor och ett glas vatten och bestämde mig för att ta en tupplur. plockade snabbt i ordning på rummet, tände ljus, satte på lite musik och somnade därefter som en stock. det är så härligt med mitt rum för det blir alltid så varmt och skönt när man tänder värmeljus. jag hade satt mitt alarm på fem för att inte missa avsnitten av the hills. men av någon konstig anledning ringde inte mobilen och jag vaknade vid sju istället, med halsont.. orka bli sjuk!

nu har jag precis ätit lite frukt. och funderar på om jag har några läxor under veckan. imorgon ska jag iväg och skylta i falköping med två söt tjejor och blir borta hela dagen. ingen skola! på onsdag har vi vanlig dag men inga läxor (förhoppningsvis). därefter kvarstår en lektion på torsdag och ännu en ledig dag på fredag. rätt härlig vecka om jag får säga det själv.

ikväll är det prison break, sen paradise hotel. jag missade fredagsavsnittet av paradise så nu är jag riktigt nervös och hoppas att tara eller charla åkte ut. ja, det blir en spänd kväll framför tvn.

godkväll!

SKRIVET: 2008-11-23, kl 21:57:14 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

live your life

söndag, 23 november 2008

those three words, i said too much, they're not enough.

en dag/kväll fylld av skratt, tårar, smörgåstårta, äpplepaj, pretty woman och ciggaretter.
jaa, jag kan ärligt talat säga att min söndagskväll inte kunde varit sämre, eller bättre. jag åkte till götene för att hjälpa en vän i nöd, men som i slutändan fick hjälpa mig.
- nattlinne, tjocktröja, mjukisbyxor, ett par gamla sletna nike skor, inget smink o håret uppsatt i en knut.. sen bar det av till götene. vanessa låg i sin säng när jag kom, i bara pyjamasen (hon med) redan då förstod jag att det blir myskväll ikväll. skönt! jag la mig i sängen jag med, och där låg vi. länge länge. musik spelades och tårar fälldes. det är inte lätt när det är svårt. "idag ska vi äta, då blir vi glada". tjejen hade rätt! vi bjöd hem joaquin, la oss i olgas säng och kollade på pretty woman och åt smörgåstårta, i mängder.

imorgon börjar vi, jag och vanessa. om ett halvår ungefär kommer vi ha julia roberts kropp, båda två. vi båda har bestämt oss för att sluta äta massa onyttiga saker. hejdå till sprit, godis o allt sånt. ja, hejdå kolhydrater, hej vackra kropp!
jag vet jag vet, jag har sagt det ungefär 100 gånger, minst? men nej, nu är det verkligen hårdträning på g!
nu är vi banne mig motiverade, båda två. känns skönt att ha någon att kämpa med, verkligen.

nu ska jag sova, och drömma och julia roberts kropp typ.

SKRIVET: 2008-11-20, kl 21:38:22 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

dig värderar jag högst

torsdag, 20 november 2008

det är konstigt hur saker och ting ändras så snabbt, hur fort man kan ändra uppfattning om någon. ena stunden tycker man inte om den alls, snackar skit och går i korridoren med den där "vad glor du på"-blicken och andra stunden tycker man om den och umgås som om ingenting har hänt. sen finns det ju sånna personer som man har bestämmt ska vara på ett speciellt sätt. ful, töntig, bitch, fjortis, märkesbög osv. utan att man ens pratat med dom placerar man dom i vissa grupper eller sätter stämplar på dom. rätt patetiskt egentligen. människor, en konstig varelse om ni frågar mig.
dags att faktiskt värdera mina vänner.


idag har det varit en bra dag. vi hade studiedag idag. så skönt att äntligen få sova ut, ordentligt. jag somnade vid tolv igår så jag vaknade vid tolv idag, rätt tidigt för att vara mig. men tolv timmar är inte så dåligt iallafall. jag har faktiskt kunnat sova skönt hela natten också. sluppit vakna av törst, dött av värmeslag eller framförallt, inga mardrömmar. riktigt härligt!
imorses kunde jag ta tid på mig att göra mig i ordning. slippa gå upp tidigt, stressa till bussen och strunta i frukosten. nej, idag tog jag en lång dusch. valde kläder i säkert en halvtimma, sminkade mig, fixade håret och åt en riktigt god frukost. dagen kunde inte ha börjat bättre!

idag var det en martina och alex dag. sånna gillar jag! vi bestämde oss för att bara vara själva, men så blev det inte. vid halv tre gick vi ner till yrkeslivsmässan i parken där åttorna hade utsällning. dom hade gjort supersnygga montrar för att redovisa sina praoplatser. alex hade lovat att hjälpa joel och sebastian med ett trumsett, så vi pallrade oss iväg till mässan vid tre. jag tröttnade snabbt och tvingade alex att vandra hemåt, och det gjorde vi. jag var trött och jag kände hur hungern började känna sig kännbar i magen. så vi (jag) började steka pannkakor. vi tände massa ljus och dukade fint på bordet. vi ringde dit alix och kp och bad dom komma över på lite kvällsmat. vem säger nej till martinas goda nygräddade pannkakor? inte dom iallafall. dom köpte med sig glass och kom på stört. oj vad mysigt vi hade, vi fyra.
efter maten delade vi på oss, jag och alex gick tillbaks till mässan för att träffa joaquin, (som aldrig kom) och alix och kp skulle rida. misstolka inte!
vid sju tog jag bussen hem. jag hade lite läxor som väntade, var riktigt trött efter gårdagen och kände att jag behövde en hemmakväll. bussresan tog en kvart, det kändes som fem minuter - högst. jag la mig i ett säte och lyssnade på musik och helt plötsligt när jag tittar upp svänger bussen ner på sjökvarnsvägen i källby.

nu är jag hemma. sitter och lyssnar på the killers - when you were young, pointera - akoustic version. superbra låt som jag inte kan sluta lyssna på. tänker jämt på johan palm som sjöng den i idol. han var bra, fast orginalet är bättre ^^
ska nog ta mig något och äta snart. en ostfralla och en kopp kaffe låter inte helt fel. fast det som lockar mest nu måste nog vara min säng och paradise hotel. det såg ut och bli spännande på paradise idag. hoppas charla åker ut någon gång!

imorgon är det iallafall olins. är inte supersugen, men det kan nog bli ganska kul iallafall. har inte varit ute och dansat eller haft riktigt kul på så länge. jag behöver det här! ska bara försöka få med mig mårsen också.
på tal om mårs, så har en väldigt rar johanna mårs fixat chris brown biljetter till mig och elin nu. elin smsade igår och berättade den glada nyheten. jag är superglad och längtar, jättemycket... stockholm, här kommer vi.

ha en fortsatt mysig torsdagskväll allihopa. det ska jag! :)





jag är glad över att jag har dig i mitt liv igen.
tack för allt.. älskade du

SKRIVET: 2008-11-18, kl 19:47:42 | PUBLICERAT I: mer än bara toner

the killers - when we were young



i know we can make it if we take it slow ..

SKRIVET: 2008-11-18, kl 19:33:07 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

bombattentat och chris brown

tisdag, 18 november 2008

idag klockan 09.00 släpptes dom. biljetterna till chris browns konsert i stockholm den 23 januari. jag hade redan bänkat fast mig vid en utav skolans datorer och var redo att boka. 08.58, 08.59.. 09.00! jag och elin var som galna. vi gick lös med andra ord. tänk att få se chris brown live...
ett litet tips! boka aldrig biljetter på internet. vad tusan är säkerhetsdosa och va fasiken menas med bankensID kod blablabla? alltså, bokningen gick rätt så mycket åt skogen.
"du har hamnat i kö. väntetid, 21 minuter" - ja, om ni ska ringa. ring tidigt!
plan två. mamma! jag bad henne att beställa, men hon var på jobbet och kunde tydligen inte slita sig några sekunder.
jag var sur resten av expolektionen och kände för att åka hem. så nej, bokning är inget jag vill göra om!
dom bra platserna är förmodligen slutsålda nu. men det är inte helt säkert. karolin drog nämligen en historia om hennes syster som bokat biljetter veckor efter de släpptes och fick ståplats. antingen hade hon en väldans tur eller så var det förmodligen markoolio eller liknande hon skulle se. får iallafall hoppas att jag har samma tur. imorrn ska jag ringa!

dagen slutade iaf bättre än den började. (tack för det) vid halv två hade vi filmkunskap med juha. vi såg på en propaganda film om världens uppbyggnad, myter, skapelse och även mycket om myterna kring bombattentaten den 11 september. filmen var bra. det kom även snuttar från bombattentatet i london den 7 juli, 2005. då var jag där. kommer ihåg det så väl.
vi bodde i egham, i ett hus i windsor park, två timmar från london. varje morgon åkte vi tåg till london och sedan tunnelbanan in till stan. vi var framme vid tio tiden, då alla affärer öppnade. dagen då bombattentatet skedde bestämde vi oss för att ta en lång sovmorgon. mamma mia konserten väntade på kvällen så det var lika bra att ta en paus från shoppingen och vila upp oss inför kvällens stora höjdpunkt.
tur var väl det. för nio på morgonen, samma dag, utlöstes en bomb på ett tunnelbanetåg. det vi brukar åka med. nyheterna sändes direkt till sverige och vi fick +96 samtal hela dagen. "lever ni, vart är ni, är allt bra?" vi blev rådda till att stanna inne den dagen och mamma mia konserten blev också inställd. vilka minnen! ^^

nog med bombattentat. vanessa kom till skolan idag. hon var överlycklig och supermallig över sina jäkla chris brown biljetter. avundsjuk? jo.
vi tog halv fyra bussen till götene och därefter tog jag kvart i fem bussen hem till källby. jag kom hem precis i tid för kycklingwook, julmust och the hills. perfekt! dagen har varit seg, riktigt seg. morgondagen kommer bli segare, mycket segare. på torsdag är jag ledig vilket innebär, ingen tidig kväll imorgon. trodde jag..
jag går i skolan från åtta till kvart i tre. sen bär det av till lidköping där vi ska ge eleverna på rudenschöldskolan information om mediaprogrammet i skara. det börjar klockan fem och skulle ta högst fyra timmar. vi är alltså klara senast nio. och där rök min lediga kväll!
känns inte riktigt som att jag har turen på min sida.

ikväll ska jag iallafall njuta. desperate housewives är på tv ikväll, även dom amerikanska avsnitten av paradise hotell vilket jag alltid brukade titta på förut. jajamensan, det blir njutning på hög nivå ikväll.
fortsätt trevlig kväll.


jag vill ha dig, som jag hade dig förut

SKRIVET: 2008-11-17, kl 20:49:48 | PUBLICERAT I: mer än bara toner

shamon - jag skriver en låt om dig



dagens låt.

SKRIVET: 2008-11-17, kl 19:13:57 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

hon kommer aldrig tillbaka

måndag, 17 november 2008

dagen har varit helt sjuk. förstår inte vad som händer?
jag tappar allt, all min ork. jag känns helt död.


filmkunskapen var inställd vilket innebar håltimma. sen, idrott i en timme, steptest. ännu en håltimma ägde rum efter idrotten och jag kände hur jag bara blev hängigare och hängigare. ett brandlarm gick, tekniskt fel? tillslut klarade jag inte att vara kvar längre. jag gick till helene som självklart förstod min situation och skickade hem mig. kul, en och en halv timme kvar tills bussen kom. för att fördröja tiden gick jag och ewelina till skara busstation och inväntade madeleine. madde kom efter ett tag. jag klarade inte av att vänta mer. det kändes som att jag var påväg att svimma vilken sekund som helst eller spy upp hela gårdagens middagsmat, gånger två. (mys!) jag ringde mamma som kom och hämtade mig i skara.

jag var helt borta i bilen. kändes inte som jag. kräkningar, huvudvärk och snurrig på något sätt?
- jag sprang direkt upp och la mig när jag kom hem. jag sov i fyra timmar. efter att ha vaknat alldeles lagom till ett dubbelavsnitt av the hills på mtv lyckades jag äntligen ta mig upp ur sängen. jag behöver andas, jag behöver luft.
- ska ut på en kort promenad nu tänkte jag. förstår inte hur jag orkar, men det känns behövligt.

sen ska jag ställa statusen på offline, stänga av min mobil, gömma mig under täcket och bara.. vara
godnatt.

SKRIVET: 2008-11-16, kl 20:10:59 | PUBLICERAT I: mer än bara toner

the cure - friday i'm inlove



andra avenyn ikväll då

SKRIVET: 2008-11-16, kl 18:15:18 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

that last kiss i'll cherish, until we meet again

söndag, 17 november 2008

jag är mörkrädd, riktigt mörkrädd. så, det värsta jag vet är när det är mörkt ute. det finns absolut inget värre än att gå hem själv när det är mörkt ute.
igår var jag o tjejerna på bio. vi hade planer på mv-festen i skara/lundbrunn. men för det första hade vi ingen skjuts och för det andra ville inte alla dit. jag, som jag tror var mest sugen på party, blev nog mest besviken när alla andra ville gå på bio. "fine, gör som ni vill" tänkte jag och vi åkte in till biografen i lidköping. filmen vi skulle se var en svensk thriller/rysare, låt den rätte komma in hette den. jag hade ingen aning om vad filmen ens hette eller vad den handlade om förens ungefär en tredjedel av filmen hade gått och en liten tjej började suga blod ur en gammal gubbe. "jaha, hon är vampyr"
grattis martina, grattis. filmen var läskig, riktigt läskig. ännu läskigare blev den när den var på svenska och handlade om barn också. det gjorde filmen mer realistisk och att ta med barn i skräckfilmer är ju ett sätt att röra tittarna på djupet, det har juha sagt.
filmen var iallafall slut vid elva. vi tog en promenad, jag och tjejerna, medans vi inväntade jonnas pappa. det blev en lång diskussion om alla vändpunkter och konstiga scener i filmen. för mycket filmkunskap kanske?
halv tolv kom iallafall jonnas pappa och hämtade oss.
"vart svänger man in till dig nu då martina?"
"uhm, du kan släppa av mig vid pizzerian".
- pizzerian? är jag dum i hela huvudet? det är mörkt och kallt och vi har precis varit och kollat på en rysare. hallå?
jaja, där gick jag alldeles själv. livrädd. det var nästan som i en skräckfilm; en tjej går ensam hem efter att ha varit med några kompisar, det känns som att någon går efter henne, hon kollar ständigt bakåt men ser ingen..
när jag äntligen var innan för dörren kunde jag andas ut ordentliget. puh! tack för en super mysig kväll tjejer!

jag vaknade vid ett idag. hade knappt sovit en blund på hela natten. det har varit varm, så jag har legat och varit törstig hela natten men aldrig orkat gå upp + att jag har drömt mardrömmar. massor, in fact.
drömt, vaknat, somnat om, drömt vaknat.. ja, så har jag iprincip hållt på hela natten.
var fortfarande lite rädd när jag vaknade. jag hade varken ork eller lust att gå upp så jag låg kvar och kollade på madagaskar och det hjälpte mig att komma på andra tankar efter nattens grova händelser.
zappade över till barnkanalen där eva & adam, på sommarlov gick på tvn. den bästa eva & adam filmen som gjorts. kommer ihåg hur jag alltid brukade titta på den som liten. jag älskade scenen på midsommar då eva och adam, efter att ha lekt björnen sover, springer in i skogen och lägger sig i gräset och .. åh va mysigt!

efter några timmar i sängen kände jag att det var dags att gå upp. kan ju inte ligga i sängen hela dagen så, jag la mig i badet i stället. ett varmt bubbelbad. jag har nog inte njutit så mycket på hur länge som helst. jag älskade och bada badkar när jag var liten. men efter att en spindel krypt ner i vattnet har jag aldrig vågat bada igen. jag har den värsta spindelfobin en människa kan ha, typ. men idag kände jag att det var dags att trotsa min rädsla och visa att jag inte är rädd längre. det gick! jag tände massa värmeljus, hällde i 3 kg "therapy care" - anti stress. något slags avstressande och mjukgörande badskum och herrejösses vad härligt det var.
"välgörande oljor, mineral och vitaminrika havsalger och stimulerande grönt te." nu luktar jag godis!
jag gick upp ur badet precis lagom till desperate housewives, repris från i tisdags började - det program jag missade. perfekt!
nu sitter jag här, nytvättad och sådär härligt ren, och lyssnar på katy perry - hot n cold, som vanessa spelade sönder igår morses.
jag borde engentligen göra läxor. jag och karro sitter och peppar varandra till att göra den där jädrans engelskaläxan, men vi orkar inte. skit.
på torsdag är vi iallafall lediga. den här veckan blir nog lugn! brabrabra, det behöver jag.
fortsatt trevlig kväll.



you change your mind like a girl changes clothes

SKRIVET: 2008-11-16, kl 00:11:51 | PUBLICERAT I: dreams, life, thoughts and whises

älskling hör på, jag tar steget ur vår sista dans

jag vet inte vad jag är mest rädd för,
- svaret eller frågan?
kanske båda.
tiden går..
för fort?
jag hinner inte tänka.
jag hinner inte känna.
jag vill att du ska ha rätt, men jag vill ändå förstå.
varför förstår jag inte?

jag har tänkt, tänkt, sovit och tänkt.
kan man tänka för mycket?
huvudet sprängs snart.
frågor som inte får några svar,
svar som inte finner dom rätta frågorna.
mina resoneringar slutar alltid på samma sätt,
med ett stort frågetecken.
den stora frågan är ju,
- är det värt det?
frågan har alltid varit självklar.
nu ser jag den på ett helt annat sätt,
och jag ser en bakgrund och syfte med det hela.
inte bara som en tom mening uppbygg på ord.
jag ser allt klarare.
jag känner allt bättre.
har jag hittat en väg?
min väg?

kanske är inte alltid en lösning en lösning.
kanske måste man bara låta det var.
men det går inte alltid att leva i nuet,
även om jag vill.
andrum, utrymme och tid.
hur mycket?
hur länge?

prata med mig





jag vet vad som måste göras, ändå sitter jag kvar här
i ett sista kapitel som jag har förälskat mig i.
jag försöker att strida mot känslan, men den är rädd och den spelar ett spel nu
jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur.

SKRIVET: 2008-11-14, kl 17:51:29 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär

fredag, 14 november 2008

ewelina, jonna och jag själv, tog sovmorgon från expon idag. flitiga som vi är, är vi redan klara med förberedelserna inför våran stora julskyltning på eva modeller i falköping. därför kände vi att vi var värda två timmars sovmorgon. ewe försov sig ofc, och kom inte förens vid tolv medans jag och jonna lyckades passade tiden. vi hann bara med att käka och ha en halvtimmes mediekommunikation och sen gick brandlarmet, igen. gittan sa att resten av lektionerna blev inställda och att vi fick åka hem och det gjorde vi. mamma hämtade mig o tjejorna i skara.

jag förstår mig inte på det här. nu var det tydligen någon som hade tänt på en toalett i omklädningsrummen vid idrottshallen. är det tredje eller fjärde toaletten tro? efter all information vi fått om vad som kan hända, fängelsestraff, skadestånd osv.. att "dom jävlarna" fortsätter? herregud.
det konstiga är ju att INGEN har sett något eller misstänkt något. den här gången kom ambulansen också. det var tydligen elever som andats in mycket rök och fick syrgas o grejer. då var dom ju nära den sk brottsplatsen. måtte dom ha sett något/någon nu då?
elias kommentar idag. "vafan är det här? har dom inte tagit fast idioten än? ne, mamma. jag vill inte att martina åker till skolan mer. det kan ju vara livsfarligt"
bröder alltså, bröder.

har precis suttit och kollat på ngra episodes av one tree hill och ätit tacos, mycket mycket tacos. nu är jag så mätt att jag faktiskt inte orkar röra mig. ska nog ta en timme på örat som pappa brukar säga.
lite senare, om jag orkar, kanske det blir en tripp till götene.

åh, vad jag längtar tills imorrn. gamla gänget från nian samlas för en partykväll.
något jag verkligen sett fram emot, hela veckan. jag gillar/saknar er tjejer!


            

tyvärr kan inte tre av dessa tjejor delta.
tur att karolin joinar gänget ist.
kvällen kommer blir super

SKRIVET: 2008-11-13, kl 20:31:05 | PUBLICERAT I: det bästa jag vet

"du får helt enkelt övertyga mig"

torsdag, 13 november 2008

torsdagen har varit lång, riktigt lång. känns det som iallafall. skoldagen var sjukt ovärd. kom till skolan vid elva, lyssnade på två svenska redovisningar och åkte hem (?) mårs är hemma från thailand nu också. jag har längtat... röd som en tomat var hon också. sött! i vilket fall som helst, jag var hemma halv två. "ohungrig" som jag var, eller alltid är, gjorde jag mig bara två mackor och en kopp kaffe. kände mig lite nere idag, så jag och mamma åkte en sväng till stan vid tre tiden. shopping på g.
några inköp blev det också. en jacka, ett par bruna stövlar och en halsduk. att jag aldrig inser, glädje kan inte köpas.
eller jo, för mig kan den det. oftast iallafall. men idag fick jag dåligt samvete när vi lämnade lidköping. nu är ju luspank och pengar får jag i slutet av november, alltså om ungefär tre veckor. hur ska jag klara mig hela månaden? bra jobbat martina, bra jobbat.
äh, vad ska jag säga? jag älskar att shoppa. jag shoppar jämt när jag är arg/ledsen/glad och ... äh, jag shoppar jämt helt enkelt ^^




imorgon är det världens bästa fredag. veckorna går snabbt nu tycker jag. längtar redan till jullovet.
imorgon har jag en engelska inlämning (väldigt viktig) och en inlämning till erica. ericas är jag klar med, men engelskan... lämnar jag inte in den imorgon kommer tanten få damp.
skolka engelskan imorgon? ser så ut.

idag har jag bestämt mig för att gå och lägga mig tidigt. riktigt tidigt! det bestämde jag dock igår också, ändå var jag uppe länge och höll på att försova mig imorses. skärpning nu! ska ta en snabbdusch, måla naglarna och koka lite te. sen sova, faktiskt.
eller, det blir väl lite tv-tittande imellan också. men så skare va. natti




karolin thörn.
i'm your solider and i'll
be marching by your side.
lördag gumman, lördag

SKRIVET: 2008-11-12, kl 21:27:34 | PUBLICERAT I: dreams, life, thoughts and whises

bullet for my valentine - tears don't fall





jag saknar min vän

SKRIVET: 2008-11-12, kl 20:09:34 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

ciao, ciao tilda

onsdag, 12 november 2008

idag är det definitivt den bästa dagen på länge, men också den sämsta.
- skolan var.. karolin och jag.. grafen var.. maten smakade.. jag försov mig för att..
man kan väl med andra ord säga att dagen inte är värd att nämnas..
förutom foton. jädrans vad jag kämpade! berit var riktigt nöjd med mig. jag är stolt.

så, skoldagen slutade bra. det blev kvart i tre bussen hem, skönt
idag var det matilda&martinadag. tjejen hoppade på bussen i lbn och vi begav oss till götet där en härlig pizza och julmust (!) väntade på köket. prat prat prat, mat mat mat.
lite senare åkte vi hem till mig där eftermiddagen/kvällen smyckades med både the hills, skratt och ännu mer babbel.
nu har min älskling åkt hem och jag sitter hemma, alldeles själv och tittar ut.. typ?

en lektion imorgon. jag och ewe, svenska redovisning + inlämning.
ingen kommentar

ikväll då? - ja, kvällen ser himla lugn och fridfull ut.
inga jobbiga brorsor, inga tjatiga mammor och inga irriterande pappor.
bara jag.. jag.. ensam




you taught my heart, a sense i never knew i had.
i can't forget the times when i was lost and
depressed from the awful trought.
how do you do it?
you're my heroine.

SKRIVET: 2008-11-10, kl 19:13:04 | PUBLICERAT I: mer än bara toner

we the kings - check yes juliet





run baby run
don't ever look back
they'll tear us apart
if you give them the chance
don't sell your heart
don't say we're not meant to be
run baby run
forever will be...

SKRIVET: 2008-11-10, kl 19:08:02 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

run baby, run

måndag, 10 november 2008

what a day, what a day. vaknade upp med en täppt näsa och halsont, som fasiken. men redan igårkväll kände jag av att en förkyldning förmodligen var på gång. men jag var så inställd på att gå till skolan, och det gjorde jag. några klunkar av hansa rom gjorde susen och jag kände knappt av min hals påväg till skolan. skoldagen gick snabbt, snabbt och lätt.
filmkunskap med juha första lektionen, toppenkul och intressant. sen idrott... tänk att jag t.o.m hade tagit med mig idrottskläder och allt, även fast jag mådde så dåligt. tyvärr hade vi bad, så jag fick inget tillfälle att få känna mig duktig på. tur i oturen typ. dagen fortsattes med en väldigt lång håltimma, sen utvecklingssamtal. usch.. det var allt lite nervöst inför samtalet. har dåliga minnen från förra och men jag hoppades på att det skulle gå bra denna gången.. och det gjorde det. mina frånvaroprocent hade sjunkit och jag fick fina omdömmen. jag är på rätt väg igen! det enda som kanske inte funkar som det ska är svenskan och engelskan. mycket frånvaro och oaktiv på lektionerna tydligen. konstigt att jag har samma lärare i båda ämnena, koppling? kanske.
kan också stolt meddela att jag fick riktigt bra omdömme från erica. puh! det var jag nog mest nervös över. men med mina 0 %iga frånvaro tror jag att jag har ett litet plus i kanten ^^
efter utvecklingssamtalet åkte jag, mamma, ewelina och birgitta till mc donalds. - chicken nuggets, finns det något godare?
efter mcdonaldsbesöket åkte jag och mamma direkt hem. min förkyldning har blivit jobbigare och jag kände att min ork var på bott. så jag gick upp och la mig. har iprincip sovit tills nu..

hade precis tänkt att göra filmanalys till juha, tills imorrn. men jag fastnade på bilddagboken, youtube, blogg och allt var det är.
- prioriteringar, ordet existerar inte för mig!
sitter och lyssnar på we the kings, världens bästa band. jag tror jag börjar falla tillbaks till min "jag-lyssnar-bara-på-skatepunk/punk/rock" - period. men jag älskar´t.

förövrigt så har jag namnsdag idag.. känns skönt att vi firar namnsdag i min familj. iallafall min och elias. pga att vi firar allt annat tillsammans, jag och min bror - födelsedag, julafton osv har vi ju ingen egen dag på året som alla andra har. därför firar vi alltid namnsdagarna. så, idag är det min dag. vi sitter nu och inväntar brorsan, sen bjuds det på tårta. daimtårta, min favorit. jag tyckte t.o.m att jag såg några paket i mammas väska. ^^ som sagt, jag älskar namnsdagar!

resten av kvällen ska spenderas i min säng. te, tårta och prison break.
hemma kvällar är det bästa som finns.
eller hur?

SKRIVET: 2008-11-07, kl 21:53:59 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

där borta vid coop

fredag, 7 november 2008

gårdagskvällen spenderades med en väldigt söt malott. det var äntligen dags att inviga hennes nya lägenhet. jag, av alla, fick äran att inviga den med henne. gullig som jag är och var, köpte jag en liten inflyttningspresent och bjöd på tårta. oj va hon blev glad malott! åh vilken kväll det blev.
grillade ciabattabröd, räkor, cider, mumsmums, tårta och chips med massa paprikadipp. jo, det blev en riktig flötkväll.
senare på kvällen blev det en liten promenix i skara, hårfärgning, lite gitarr&sång, tv och massa massa prat!
tack för en jättetrevlig och supermysig kväll malott. jag behövde verkligen komma ut lite! tack för allt.

vaknade upp i den halvtomma lägenheten tidigt i morses. fast idag fick jag sovmorgon, skönt.
dags för skola igen. men, jag längtade nästan lite. det är ju världens bästa fredag idag, trots allt!
expon gick dock inte alls bra. katarina gick mig på nerverna under lektionen och jag kände att ett ton elefanter över henne inte hade vart fel. men lektionen gick relativt snabbt och det var snart dags för ericas lektion. min favorit lektion! häromdan skrev jag klart alla mina arbeten för hennes ämne. känns skönt, fast ändå nervöst. jag vill alltid göra bra ifrån mig på hennes lektioner, lämna in snygga arbeten och så. jag tror inte jag är ensam om att känna så. hon har en stark inverkan på eleverna i klassen vilket är häftigt eftersom att det inte är någon annan lärare som verkar ha det. inte på samma sätt som erica iaf. hon skrämmer mig, men jag gillar henne!
på eftermiddagen hade vi engelska uppsats. jag kände mig rätt peppad. hade t.o.m skrivit en planering om vad jag skulle skriva. duktigt! men när jag väl satt där fick jag inte fram orden. jag hatar black outs vid såna tillfällen, finns inget värre. just nu vill jag bara glömma den engelskalektionen ^^

idag slutade jag sent. efter att ha åkt buss från skara till götene fick jag vänta i götene en halvtimme, vilket jag hatar. vad mörkt det har blivit ute också. klockan var bara kvart i fyra när jag stod inne på pressbyrån och väntade, man kunde knappt se ut för det var så mörkt. då kände jag att jag bara ville hem! sån tur var träffade jag en väldigt trevlig man vid tidningshörnan som jag pratade med ett slag.
"mister man en står det tusen åter". han har rätt. tack!

när jag kom hem väntade en väldigt god pastasallad med tzatsiki. mammor, finns det något bättre?
jag blev så mätt att jag gick upp och la mig. jag sov till klockan åtta. sen kände jag mig sällskapssjuk. mina fredagsplaner hade gått i krasch, som vanligt och jag visste nu inte vad kvällen hade att bjuda på .
ringde malott, hon kommer hit. antar att det blir flöt på hög nivå ikväll med. härligt!

go´ kväll!

SKRIVET: 2008-11-06, kl 13:24:37 | PUBLICERAT I: mer än bara toner

scorpions - wind of change



ignorera slutet.

SKRIVET: 2008-11-05, kl 19:25:22 | PUBLICERAT I: dreams, life, thoughts and whises

vi är bortom allt

SKRIVET: 2008-11-05, kl 19:11:13 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

jag skulle äga miljoner om tårar vore guld

onsdag, 5 november 2008

one tree hill, 2 1/2 men, vänner, paradise hotel, andra avenyn, desperate housewives, navy cis, prison break och the hills.
ja, tvn har iprincip varit min enda sysselsättning under de tre närmsta dagarna. "skönt, nu slipper vi iallafalla kolla tvbilagan", morsan med humor.
igår kom jag upp ur sängen. jag fick faktiskt ner några skedar soppa också och idag var jag t.om i skolan. haha, jo det kom som en chock för mig med. men det gick bra. det var lungt och min mage har inte ställt till med några yttligare problem, hittills.

det är mammas födelsedag idag. tänk, idag har kvinnan levt i exakt 49 år. bäst är hon! det blev lite tårta och fika med morföräldrarna när jag kom hem från skolan. "äre bara ja elle e ente fikabröt´ riktigt baaackt"? snacka om grov västerländska. jo, vi fick allt ett gott skratt vid fikabordet. morfar, min älskade morfar!




hoppas verkligen att alla satt uppe och kollade på valvakan igår natt... för det gjorde inte jag. hörde att samhällarna var rätt engagerade iaf. orka!
först hade jag definitivt inga planer på att titta, men malott fick mig att ändra mig. tyvärr somnade jag efter paradise hotel och missade valet. men, sån tur var kom mamma med den goda nyheten i morses att barack obama faktiskt vann! den mannen gillar jag. jag vet dock inte så mycket om honom än att jag en gång zappade kanaler på tvn och hamnade på feman där han var gäst i ellen degeneres show. jag tyckte han såg bra ut och bestämde mig att kolla vidare en stund. då fick jag veta att han ställt upp som kandidat som usas nya president. gött att han blev vald. har också hört att mccain är en skit!

nu är det verkligen mörkt ute och klockan är bara sju. jag förstår det inte.. det är mycket jag inte förstår!
här sitter jag med träningsoverallen på och är påväg att ta en liten joggingtur. inser nu att jag förmodligen får hoppa över det och gå ut och go en snabbrunda istället, ut i friska luften! ja för, utan luft dör man ju.....
när jag kommer in väntar läxor, massor med läxor. men jag tror jag hoppar dom ikväll. ge mig ork! imorgon är jag ledig från skolan och flyttar också till skara över helgen.
godkvvääääll.

SKRIVET: 2008-11-01, kl 20:19:00 | PUBLICERAT I: dreams, life, thoughts and whises

som jag hade dig förut



melissa horn, därja

SKRIVET: 2008-11-01, kl 01:06:11 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

säg att det är okej

fredagkväll, 31 oktober 2008

jag kan med glada miner meddela att kvällen blev lyckad, tillslut. jag spenderade kvällstimmarna hos alexander med honom och flera andra söta killar. kvällen bjöd på många skratt, några glas vin, gamla minnen? och mycket gott sällskap! det tackar jag för.
vid tolv tiden tyckte jag och vanessa det var dags att tänka på refrängen, så vi började vandra hemåt. från sil till det stora gula huset på lidköpingsvägen, mitt i götene. det tog ett tag, men bra låtar och mycket sång fick oss att glömma av den kalla kylan och vi kom tillslut fram till götene, dansandes.

jag är hemma nu. känns skönt! jag längtar till min säng. min varma sköna säng. men jag kunde inte låta bli att skriva några rader i bloggen först. det har nästan blivit som.. som att borsta tänderna tillexempel. man gör det två gånger om dagen.. och det är väl så många gånger jag skriver i genomsnitt på en dag.
men det känns skönt också. ens blogg blir nästan som en del av en själv tillslut.
jag har insett att det faktiskt är här jag lastar av mig det mesta känslorna, humöret osv.
man kan bara genom att granska mina små texter och citat eller lyssna på mina låtar jag laddat upp, förstå att det har mycket med mig och mina känslor.
ibland kan det vara lättare att uttrycka sig på det viset. det kan också vara en lättnad att slippa prata med någon. det kan ibland kännas som att ingen lyssnar, eller att folk alltid ska komma med massa kritik och kommentarer man absolut inte behöver för stunden. med blogg slipper man det. man skriver vad man själv vill skriva helt enkelt! praktiskt det där.

nu känner jag dock att mina "några rader" blev mycket mer än bara några rader och jag känner nog att det är dags att krypa till kojs. det är ju trots allt en dag i morgon också, som mamma brukar säga.
natti!



vi sa stopp?