SKRIVET: 2008-11-24, kl 20:41:59 | PUBLICERAT I: vardagsbeskymmer

hej mitt vinterland

måndag, 24 november 2008

det jag hatar mest med vinter är faktiskt snö. räcker det inte med att det är kallt och jävligt ändå? nej, för då måste snön komma också, som grädden på moset. jag förstår inte hur halva klassen irincip ställde sig upp, sprang till fönstrerna och jubla när de såg att det snöade. jag hatar att vara ute när det är snö, jag hatar framförallt att behöva anpassa mig till snön - köpa varma kläder, vinterjacka osv. den kan väl förtusan anpassa sig lite till mig? jag var här först och jag vill ha värme! hah, undra hur varm snö skulle vara. äh.. kalla snö, försvinn.
jag och mamma hade en diskussion om snön förut. "men snälla martina, finns det inget du tycker är bra med snön? åka skidor?" jo, om det vore så väl. ^^ sen kom jag på att, det gör det ju faktiskt. det finns en enda sak som jag tycker om med snö. det är när man sitter inne, det är mörkt ute och när man tittar ut så ligger snön på marken och glittrar av gatulampornas sken. också när man sitter och ser på tv med lite tända ljus och hela fadderullan. ja, då kan snön vara ganska så mysig. bara tanken av att det är flera minus ute, snön ligger fint orörd på marken och själv sitter man inne i värmen med en filt lindad runt sig. det måste jag erkänna är helt okej. sålänge jag slipper möta snön - face to face, är det okej. annars är snön obehövlig för mig.

dagen har gått sakta, så fruktansvärt sakta. jag gick till vanessa när jag kom till götene på morgonen och tillsammans tog vi bussen till skara. filmkunskapen var slapp. juha var inte där så han hade startat en film, som vi redan hade sett, och alla gick när den var slut. idrotten var kul, afrikansk dans. måste ännu en gång nämna att min kordinationsförmåga inte är den bästa, men det gjorde inget. "tänk er en afrikansk, ganska stor kvinna med stora bröst." sa kajsa och jag kände genast hur blickarna fastnade kring mig. men snälla, jag är amerikan mina vänner, a-m-e-r-i-k-a-n. dessutom har jag inte sådär jättestora bröst. men det var kul och dansa, svårt men kul. "tänk på att ni inte behöver vara snygga när ni dansar". jag började skratta. jag måste ju för fan se allt annat än snygg ut iaf. ewelina som inte var med utan fick vara åskådare, konstaterade senare att jag var en utav dom bästa. jag har det i blodet!
dagen fortsattes i ett väldigt segt tempo. det var längesen jag var så trött. tänkte åka hem tidigare men kände mig tvungen att vara med på engelskan, sista lektionen.

för att ha ännu en anledning att klaga på snön var bussen i skara sen vilket gjorde att jag missade min buss hem till källby, med två minuter. jag fick därefter vänta en halvtimme extra i götene och bussresan hem tog en halvtimme, som i själva verket ska ta 15 minuter. jävla bussar, jävla väglag, jävla snö!
när jag var hemma var jag så trött att jag knappt kunde stå på benen. tryckte i mig två knäckemackor och ett glas vatten och bestämde mig för att ta en tupplur. plockade snabbt i ordning på rummet, tände ljus, satte på lite musik och somnade därefter som en stock. det är så härligt med mitt rum för det blir alltid så varmt och skönt när man tänder värmeljus. jag hade satt mitt alarm på fem för att inte missa avsnitten av the hills. men av någon konstig anledning ringde inte mobilen och jag vaknade vid sju istället, med halsont.. orka bli sjuk!

nu har jag precis ätit lite frukt. och funderar på om jag har några läxor under veckan. imorgon ska jag iväg och skylta i falköping med två söt tjejor och blir borta hela dagen. ingen skola! på onsdag har vi vanlig dag men inga läxor (förhoppningsvis). därefter kvarstår en lektion på torsdag och ännu en ledig dag på fredag. rätt härlig vecka om jag får säga det själv.

ikväll är det prison break, sen paradise hotel. jag missade fredagsavsnittet av paradise så nu är jag riktigt nervös och hoppas att tara eller charla åkte ut. ja, det blir en spänd kväll framför tvn.

godkväll!



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: