SKRIVET: 2008-10-30, kl 21:11:25 | PUBLICERAT I: dreams, life, thoughts and whises

på gott och ont


.... som en chokladkaka, eller cigaretter. man vet att det inte är bra för en, men ändå dras man till det.. ja, har man börjat knapra på en chokladkaka kan man inte sluta.
vad har chokladkakor och cigaretter som inte äpplen och tomater har? varför dras man alltid till sånt som inte är nyttit, som inte är bra för en? tur att det finns nya sk. uppfinningar eller metoder som finns idag. som, nikotintuggummi, eller "diet-chokladkakor".. men, det är inte alla som använder sånt iaf. varför? varför använder man inte saker som faktiskt får en att må bättre, som inte bryter ner kroppen på ett sånt sätt som alla andra onyttigheter faktiskt gör? och nu när det finns också?

en anledning kan vara att man är mer van vid det gamla.. jag antar att det tar sin tid, men att man så smått lär känna de nya produkterna såväl som de gamla. precis så är det ju med människor också. man lär sig att tycka om och vänja sig vid dom.. och i detta fall, glömmer man av dom gamla, onyttiga sakerna.

har man tur så försvinner suget efter cigaretter eller en vanlig marabou chokladkaka förgott.

för andra kanske det inte är så lätt. för andra kanske det är jobbigt och gå in på ica, se hur dom ligger där, i sina nya fina förpackningar och alla nya smaker dessutom. marabou daim, digestive, smartis och allt vad det finns. det är nästan så att man längtar tillbaks. fast man vet att det är inte bra, man vet att om man återvänder till sina gamla vanor kommer det gå dåligt. man får bara inte fastna i det igen! risken finns ju att man kan gå upp i vikt, hål i tänderna, få dåliga lungor av dom där ciggaretterna och riktigt taskig kondition dessutom. man inser att det man har nu är bättre. att man kanske borde hålla sig till dietprodukterna, nikotintuggummi och frukt.

det som man mår bra av, det som man mår som bäst av.

jag har nu lärt mig att uppskatta det jag har! jag tycker dessutom om frukt, väldigt mycket och skulle inte kunna byta ut ett enda äpple, päron, eller pomelo mot någon vidrig cigarett eller marabouchoklad i världen.

 


Anonym

haha =D det är då inga äpplen eller cigaretter du pratar om martina ;) eller? kramar anna



KOMMENTERA DETTA INLÄGG:

NAMN Spara info?

E-POST (publiceras ej)

URL

Kommentar: